woensdag 22 augustus 2012

Boven de 40 met gebreken.

We hebben het er met vriendinnen wel eens gekscherend over: Als je 40 geweest bent ga je van alles mankeren en is het aftakelen begonnen, stuk voor stuk krijgen we allemaal van die gekke kwaaltjes de een nog erger dan de ander.
En nu ben ik aan de beurt:
Wat voor de zomervakantie begonnen is met een zere rechter pols, waarvan ik dacht gaat in de vakantie met rust wel over, bleek na doktersbezoek een peesontsteking in de pols, ontstekingsremmers, de pols een beetje ontzien was het devies.
Wat na een paar dagen werken op een stijve nek leek, bleek ook anders uit te pakken. Na een bezoek aan de fysiotherapeut die constateerde dat mijn nek vast zat en zich af vroeg hoe ik nog normaal functioneerde? Gaf zij het advies om 4 tot 6 weken rust te nemen, niet zwaar tillen, warm houden en maar even tijdelijk in de ziektewet te gaan. Maar dat kan niet! Ik zou de winkel draaiende houden nu mijn werkgever op vakantie is....... huishouden........ een jongen van 8 die weer naar school moet..............
Had ik maar naar haar geluisterd:
Na een week zat ik met zeer ernstige nek en schouderpijn bij de huisarts............. Na verschillende onderzoeken, dokters bezoeken, huisartsenpost bezoeken enz.waar gelukkig niets ernstigs uit blijkt. Heb ik nog sterkere ontstekingsremmers en spier verslappers gekregen om de ergste pijn weg te nemen. Veel rust, en weinig doen ook geen hand/naaimachine werk.............. Dus hier even geen creativiteit.


Birdie


Maar valt er dan echt niets leuks te melden............... Jaaaaa natuurlijk wel:
Hans doet mee aan een businessgolf toernooi in Almkerk. Gisteravond de tweede wedstrijd waar hij aan mee deed, en wat schept mijn verbazing hij kwam met 2 birdies thuis. Dat was niet het enige hij had ook nog de longest geslagen waarvoor hij een cadeaubon kreeg. 
Toppie: 2 birdies, de longest en dat naast de vele taken die hij op dit moment van me overneemt.
Ben trots op hem.


zaterdag 11 augustus 2012

Kleintjes worden Groot

Over een week gaat de school weer beginnen en gaat Martijn naar groep 5 jaaa groep 5 alweer. Wat gaat dat toch snel. De langste tijd op het basisonderwijs hebben we al achter de rug. En dus werd het nu ook tijd voor een grotere fiets. En het is echt een grote fiets met een klein fietssleuteltje. Vering, handremmen en versnellingen, waren enkele eisen waar de fiets wel aan moest voldoen. En dan kom je al snel terecht bij een mountainbike. En die vonden we. Een  26" alpine trial die aan alle wensen voldeed en er heel stoer uitziet.

maandag 6 augustus 2012

SS Rotterdam op herhaling

Met de ouders als cadeautje voor moederdag en vaderdag zijn we zondag naar de SS Rotterdam geweest. Dat er zoveel moois bewaard is gebleven na al die jaren.  De mannen keken hun ogen uit in de machine kamer en de dames vergaapte zich aan de mozaïek tafeltjes in de Ball room. Mede dankzij het mooie weer hebben we een geweldige middag.

zaterdag 4 augustus 2012

Appelboer

Vakantie voorbij en we zijn inmiddels al weer de hele week aan het werk geweest. Wat niet mee valt. En het dagelijks ritme komt er ook steeds meer in.
Zo bezoeken wij meestal op zaterdag de appelboer. Aan de Graaf Reinaldweg tussen Dalem en Vuren zit een appelboer. Als de vlag buiten hangt kun je er terecht voor heerlijk seizoen fruit uit de boomgaard. Op zaterdag is hij er meestal en in de zomerperiode is hij door de week ook wel eens open. Een gedeelte van ons wekelijks fruit had ik vanmorgen vroeg al in de stad gekocht bij het fruitkraampje wat daar altijd staat want een meloen, ananas, en perziken heeft de appelboer niet. Maar wel heerlijke appels, 2 soorten pruimen, en op dit moment aalbessen. Maar zo viel vandaag mijn oog ook op een heerlijk potje kersenjam uit eigen keuken van de appelboer, het proberen waard.

vrijdag 3 augustus 2012

Papaver


Na eerst genoten te hebben van de mooie bloemen gaan we nu genieten van zaad bolletjes. Een klein accu bakje met wat schelpenzand doet goed dienst evenals Grootmoeders kruidenrek wat in de schuur hing kwam goed van pas. De lege potjes dienen nu als vaasjes.

donderdag 2 augustus 2012

Vakantie

En dan na 14 dagen is het weer tijd om naar huis te gaan. Op de terugweg hebben we het camping buurmeisje meegenomen. Zij moest eerder naar huis omdat het werk op zich liet wachten.
einde

woensdag 1 augustus 2012

Vakantie

Naast het zwemmen en eten en drinken doen we ook nog wel wat anders in de vakantie.o.a. steden bezoeken al dan niet met lokale markten. Clermont Ferrand heeft een prachtige kathedraal, basiliek en leuke binnenstad.
Ook de natuur word verkend. Vaak 's middags gewoon vanaf de camping een eindje de weilanden en heuvels in en je komt op de rustigste plekjes met geweldige uitzichten.
Of op een avond met meerdere mensen van het trekkersveldje naar Maria. Dit beeld konden we vanaf de camping zien maar was toch nog een uur lopen.

wordt vervolgd