dinsdag 31 januari 2017

finisched


Deze quilt ligt dag en nacht, zomer en winter op ons bed. Gekregen van m'n ouders, gemaakt door m'n moeder, toen we trouwden ruim 20 jaar geleden. Er zijn inmiddels blokken die los laten/ afscheuren, maar heeft al de jaren trouwe dienst gedaan, we hebben er heerlijk onder geslapen. Nu is het tijd voor vernieuwing. Hopelijk is deze net zo lekker om onder te slapen.

M'n grote quilt is klaar, helemaal blij mee label erop en in de wasmachine. 
Ik heb hem niet in zijn geheel op de foto gezet. De quilt gaat nl. in oktober naar een tentoonstelling. dus als je hem in het eggie wil zien moet je in oktober naar de tentoonstelling van "De Lingelappers" komen.

vrijdag 27 januari 2017

Einde in zicht.

Het einde komt steeds dichter bij. De bies zit eraan gezoomd. Nu nog het label maken en dan kan hij in de wasmachine.

vrijdag 20 januari 2017

Eindeloos


Het Quiltwerk is af, de bies is eraan gezet en nu begint het eindeloze tegen zomen van van bies.......

vrijdag 13 januari 2017

3de rand

Na mezelf streng, heel streng toe gesproken te hebben niets nieuws te beginnen, en er ligt zoveel op de loer wat ik leuk vind: crazy colors mystery, a year of stitches, perpetually Hexie en wat al dan niet meer. heb ik de afgelopen 2 weken weer een rand van de rosette quilt kunnen quilten. 
Er gaat best nog veel garen in zitten. Ik ben nu ook maar overgegaan om alleen nog grote ruiten te quilten daar m'n garen bijna op is. Ik moet nog 1 kant, als deze klaar is kan ik met het garen wat over is altijd nog driehoeken quilten. Het quilt einde is in zicht.

maandag 9 januari 2017

Maand voorbij

Ik zie aan m'n vorige blogbericht dat het alweer een maand geleden is dat ik een berichtje heb geplaatst. Wat gaat de tijd toch snel. Wat heb ik in die weken gedaan? Ouder gesprekken op school bij Martijn. Ik had een brainstormsessie bij Bernina met daarna een Bernina Uitje met Bowlen en eten. Bezoek tentoonstelling Seventies in Gorkums Museum. M'n vader zou gekatheteriseerd worden maar dit werden 3 bypasses wat ineens de nodige zorgen en bezoeken aan het ziekenhuis met zich mee bracht, iets wat we niet hadden verwacht. Alles is in vogelvlucht goed gegaan hij was met een week weer thuis. Een laatste voetbalwedstrijd dit seizoen van Martijn waar ik bij kon zijn en de laatste skilessen van de mannen. Een kerstmarkt bij Martijn op school.


En dan een heerlijke skivakantie. Waar het warm was en veel met sneeuwkanonnen besneeuwd werd maar wel heerlijk.

En ook de eerste week van 2017 is alweer voorbij. Met m'n vader gaat het goed. De kerstboom weer in de doos. Huis wat opgeruimd. Nieuwe linnenkast en bureau voor Martijn besteld. En het was eigenlijk de bedoeling dat de grote quilt in 2016 klaar was met quilten zodat ik alleen het label en de bies er nog maar aan hoefde te zetten. Helaas is dit niet meer gelukt. Ik wilde nl. dit jaar aan iets nieuws beginnen. Ik ben streng voor mezelf geweest, en heb me voorgenomen dat eerst deze quilt klaar moet zijn voor ik iets anders begin.