zondag 16 augustus 2015

Blauw verven

Vrijdag had ik een gezellige dag samen met mijn moeder. Zij wilde blauw stofverven om een quilt te maken van de indigo lapjes die wij in 2011 in Koekange al hadden geverfd. Maar als je zolang al niet meer met stofverven in de weer bent geweest, is het best lastig. De voorbereidingen hadden we al gedaan. Lapjes op maat gemaakt, verf gekocht, lapjes afgebonden, we konden zo beginnen. Na vele keren de gebruiksaanwijzing te hebben gelezen, met moeit aan de slag gegaan met verf aanmaken en zout en soda aanmaken. We wisten het geen van beide meer hoe het moest in welke volgorde.
We hebben maar wat gedaan. Met als resultaat dat de meeste lapjes helemaal blauw waren, een enkel lapje is geworden wat we ervan verwacht hadden. De grote lap dat was de bedoeling dat ie helemaal effen blauw werd. 
Tussen mijn papieren met (onduidelijke) aantekeningen kwamen we ook nog een briefje tegen met Verven met scheerschuim: Op zoek in het badkamer meubel naar scheerschuim vond ik nog een bus met een restje. Laten we dat eens proberen. Het achtergrond lapje en het lapje rechts onder zijn geverfd met de scheerschuim techniek, dit gaf een verrassend resultaat. 

Geen opmerkingen: