vrijdag 8 juli 2016

Afscheid

Deze week druk in de weer met het afscheid van de Basis school. Martijn gaat de Merwedonk verlaten. En ik ook. Jaren lang samen met een andere moeder klassenmoeder geweest. Helpen met allerlei uitjes en feestjes op school.
Eerst maandagmiddag op school, op speciaal verzoek van de juf. De kinderen wilde ons bedanken voor de vele uurtjes die wij op school en achter de schermen voor de klas hebben betekend. Het was een hele leuke maar ook drukke tijd het afgelopen schooljaar. Als dank kregen we een map en een notitie boekje gesigneerd door alle kinderen samen met een doosje Dank je wel.

 Dinsdag was de dag van de musical. Overdag opbouwen. De aula van de school moest omgetoverd worden tot oud theater en om 13.30 uur was de generale repetitie, waarbij opa Mostert is wezen kijken. Na al wat repetitie geassisteerd te hebben, diverse kinderen voorzien van kostuums was ik toch wel een beetje zenuwachtig. En 's avonds om 19.30 uur was de Musical."Het musical mysterie". Na de zeer geslaagde musical nam eerst een van de ouders het woord. Zij bedankte de juf en ons als klassenouders voor alle goede zorgen voor de kinderen waarna we een bloemetje kregen.
Hierna nam de Directeur het woord gevolgd door de juf. Zij had voor alle kinderen een persoonlijk woordje, waarna de kinderen een bloem kregen en hun handtekening op het getuigenschrift mochten zetten.

Woensdag is echt de laatste dag. Op school het uitzwaaien, Martijn was een beetje erg moe en heeft een ontstoken teen daardoor hij niet zo lekker is. Kinderen van de lagere klassen vormen samen met de ouders een ere haag op het schoolplein voor de groepen 8. De groepen 8 mogen dan voor 1 keer een rondje door de school RENNEN. Hierna het raport ophalen wat niet meer ingeleverd hoeft te worden.

Woensdagavond is echt het allerlaatste feestje. Bij een van de kinderen thuis. BBQ en als klap op de vuurpijl ieder kind zijn eigen Glossy klassenboek en dvd van de musical. Hier heb ik met een aantal andere ouders de laatste maanden veel tijd aan besteed om daar een blijvende mooie herinnering van te maken.

1 opmerking:

Mostertpot zei

Weer een stap gedaan in het leven van Martijn, maar voor jou net zo goed een afscheid aan een leuke tijd. Zulke moeders horen op een voetstuk te worden gezet op scholen. Gelukkig dat er hier men de waardering heeft laten zien. Succes met het vervolg in de volgende fase. Geniet er van.