vrijdag 24 maart 2017

Een maand later

Oeiii ik zie ineens dat het alweer een maand geleden is dat ik hier een berichtje heb gedaan.
Wat is er allemaal gedaan? Ik heb o.a. grote schoonmaak gehouden in huis. Boomstammen gesjouwd, de Bernina demo's zijn weer begonnen evenals de hondentrainingen, Vrienden en familie bezoeken, vergaderingen................enz. Maar tussendoor ook nog wel even tijd voor andere dingen.

In februari liet ik hier een mooie lap stof zien, nog niet wetende wat ik daar van ging maken. Kort daarna ben ik met de lap aan de slag gegaan, en heb ik een jurkje gemaakt....... Patroon volgens maattabel getekend, nee is niet helemaal waar heb een maatje kleiner genomen. Echter was dit nog te groot. Toen het jurkje eenmaal goed op maat was, kwam ik erachter dat het ondanks de dikke stof toch nog door scheen. Dus maar weer een onderjurkje erin gemaakt, dit moest ook weer aangepast worden want de schouderbandjes kwamen onder m'n jurkje uit. Al met Al aardig wat aanpassingen voordat het zo eenvoudige jurkje helemaal naar m'n zin was.


 Nieuwe materialen ben ik altijd dol op. Een vriendin van me heeft de webshop Stitch & Zo . Ik assisteer haar regelmatig op beurzen. Nieuw in haar webshop is de kurk. stof met een laagje kurk. Superleuk om een tas mee te maken. Dit is een voorbeeld tas. Kurk gecombineerd met kuntsleer en stof.

Afgelopen week had ik weer een machine training bij Bernina. Hier werden 4 nieuwe naaimachine's en 3 lockmachine's gepresenteerd. Op zo'n training maken we meestal een klein projectje om de machine's uit te proberen. Dit keer maakten we een buideltasje van linnen met een bodem van snappap. Weer een nieuw materiaal waar je hele leuke dingen mee kunt maken.

Geen opmerkingen: