vrijdag 8 februari 2013

Opruim aktie

Als ik de computer nodig heb hoef ik niet te zoeken evenals mijn naaimachine weet precies waar die staat, maar moet hem alleen uitgraven. Het is tijd geworden voor een grondige opruim aktie. In het vorige huis hadden Hans en ik beide een eigen kamer. Nu moeten we 1 kamer delen, niets mis mee. Alles past erin, maar vraag niet hoe. Alles is te vinden, maar soms moet je zoveel handelingen verrichten voor je het uiteindelijk te pakken hebt dat je al geen zin meer hebt of al iets anders aan het doen bent wat je op de hoop tegenkwam wat ook nog moest gebeuren. Manlief heeft wat planken aan de muur gemaakt. zijn kast leeg geruimd zodat ik daar mijn spullen in kan doen. Ik heb jaren restjes stof van vele vriendinnen gekregen, daar heb ik duidelijk een bedoeling mee, maar alles zit door elkaar en nu vraag ik me af waarom heb ik dat destijds niet gelijk gesorteerd? Ik sta al dagen kleuren uit te zoeken, lapjes glad te strijken en ordelijk op te bergen en er lijkt geen einde aan te komen. Iedere keer weer komen er uit allerlei gaatjes en hoekjes, dozen en kratten lapjes. Maar ben nu steevast van plan om de klus af te maken. Voor het op kleur sorteren van de lapjes heb ik wat plastic doosjes gekocht om in de kast te zetten, maar er is ook een open gedeelte in de kast, daar vind ik de plastic doosjes niet zo gezellig in staan. Daarom ben ik op tourtocht langs de bouwmarkten geweest voor stalen van behang. In mijn favoriete kleuren en vorm geknipt en plakken op een lege schoenen doos. Zo ontstaat er een sierlijke gezellige doos voor het opbergen van de lapjes en toebehoren voor in het open gedeelte van de kast.
Tijdens het opruimen ontstaan er nieuwe ideeen voor de lapjes stof. Maar moet me nog even inhouden eerst moet het opgeruimd zijn voor ik weer ergens aan mag beginnen. 

1 opmerking:

Sunnysandra zei

Oh Jolanda jij hebt genoeg stofjes voor wel 10 van die mugdingen haha. Wat goed van je dat je aan het opruimen bent geslagen. Leuk idee ook zo met die schoenendozen.