woensdag 23 april 2014

Dag 10

Vandaag was het eindelijk zover het deeg kon gemaakt, en het brood gebakken.
Alles goed gelezen en volgens de bereidingswijze van Levine alles gedaan. Mooi deeg gekneed, goed gerezen wat wil je nog meer.
 Het verliep allemaal te goed om waar te zijn. Tijdens de 2de rijs de oven voorverwarmd met een schaal(glas) erin zoals in de beschrijving stond. Oven op temperatuur, rijstijd voorbij, water gekookt voor in de schaal. Oven open, gekookt water in de schaal PATS, de schaal klapte uit elkaar oven vol met glas scherven. Oven uit het was gloeiend heet, pak een emmer en zet die op de deur van de oven om de scherven in te doen. De meeste scherven zaten erin en toen pakte ik de emmer en logisch de bodem van de emmer zat aan de ovendeur vastgeplakt en de scherven lagen inmiddels op de grond. Er voltrok zich een kleine ramp in de keuken. OOhhh wat nu.......
Gelukkig heb ik de ovendeur schoon gekregen toen deze een heel eind was afgekoeld, de scherven opgeruimd met de stofzuiger de oven en alle randjes en kiertjes uitgezogen. De oven opnieuw aangezet dit keer met een metalen bak erin. En nu kon het brood erin.

Mijn geduld werd beloond met dit geweldige heerlijk smakend en ruikend brood. Ben blij dat alles gelukt is zowel de desem als het brood. Het restje desem gaat in een schone pot in de koelkast voor het volgende brood, want dit is voor herhaling vatbaar.

2 opmerkingen:

Sunnysandra zei

jeetje, niet geheel zonder slag of stoot dus! Gelukkig verder geen ongelukken gebeurd en een smakelijk brood over.

Willy Kooiman zei

Dat ziet er goed uit! Hoeveel desem heb je erbij gedaan?

Jammer van je schaal en emmer, ik heb zelf eens as uit een houtkachel geschept in een plastic emmer. Dacht dat: de kachel is toch uit dus het kan wel. Nou, de as was nog gloeiend. Huppetee; emmer gesmolten en het zeil op de grond ook. (Blond!)