dinsdag 10 januari 2012

Schoentjes weer aan

Het normale leven is weer begonnen, Martijn weer naar school na 2 gezellige luie weken thuis. Hans aan het werk. En ik? Ik heb m'n wandelschoenen weer uit de kast gehaald voor een heerlijk rondje door de polder. De zon kwam op en wat is het dan heerlijk zeg. Met een mooie lucht boven de rivier. En dan kom je heerlijk fris weer thuis. Met allerlei nieuwe en frisse ideeën in je hoofd.
Met een heerlijke kom thee heb ik Martijn zijn quilt maar weer opgezocht om verder te gaan om de rand eraan te zetten.
Een van die ideeën was voor een nieuw quiltje voor buiten. De maand december en januari hebben er al een, en nu dacht ik, moet februari er ook maar komen. Heel lang geleden heb ik eens ergens een patroon uit gehaald met hartjes van een log cabin. Dit leek me een mooie voor buiten, ik heb ook nog rode lapjes van verjaardagspost, dus dat zou helemaal goed gaan komen. zij het niet dat ik het patroon nergens meer kan vinden, en het vermoeden gaat dat ik het met opruimen heb weggedaan. Of waar mijn hoop nu naar uit gaat is dat ik het bij de Lingelappers in de bibliotheek heb achtergelaten, maar dan moet ik nog tot het einde van de maand wachten. En dan is februari dit jaar niet klaar, en ik had er zo'n zin in.

Een ander plan is de dresden plate. Ik vind dit een erg leuk vormpje. Heb al surfend over het net verschillende manieren gezien om hem te maken. Ben ook al bij vriendinnen te rade gegaan voor een mal. Ik heb nl. een easy dresden plate template van Darlene Zimmerman gezien die mij erg handig lijkt. Hiermee kan de dresden plate op de naaimachine genaaid worden. Maar heb nog niet kunnen ontdekken waar deze in Nederland te koop is. Ik weet wel dat Marti Michell ook een mal heeft maar daar staan volgens mij niet zoveel streepjes voor verschillende maten op. Ook weet ik dat je ze met malletjes kan maken maar daar heb ik even geen zin in. Dus moet nog maar even zoeken en overdenken.
Zit tenslotte ook nog niet zonder quiltwerkje.

2 opmerkingen:

Sunnysandra zei

Lekker hoor dat je weer bent wezen wandelen. Ik probeer ook 1x per week een stevige wandeling te maken. Afgelopen zondag ben ik naar mijn schoonouders gewandeld, heerlijk!
Sandra

Anoniem zei

Ik heb de dresden plate hier gevonden,
http://www.birdblocks.com/ned01/informatie/nieuwsbrief/2007/Nieuwsbrief%200702%20notions.htm