dinsdag 21 mei 2013

Hoe een koe een haas vangt

Of hier beter gezegt: Hoe een hond rabarber vangt.
Gewoon door 1.5 uur in de uiterwaarden gezellig samen met Oscar, de buurhond van net om de hoek, te ravotten, en een gezellig gesprek met de baas en bazin van Oscar. De baas vertelde mij over zijn hobby tuinieren, en wat daar allemaal bij komt kijken en wanneer je sla, andijvie, kool, bonen moet planten/zaaien, en zo kwam het gesprek ook op de rabarber die bijna een meter hoog stond in zijn tuin. en dat deze geoogst kan worden tot de langste dag van het jaar en daarna niet meer. Het speeksel liep mij in de mond...... en toen werd mij ineens rabarber aangeboden. Daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk. En hoe vers kun je het hebben. zo van de grond, zo in de pan.Vanmiddag dus een heerlijke pan rabarber gekookt.

 Die verse onbespoten rabarber past heel goed in de lijn die ik wil gaan volgen, Ik wil n.l. wat meer op mijn voeding gaan letten. Niet dat ik te zwaar ben(bijna het tegendeel), maar gewoon voor een gezond leven.
Ik heb me de laatste tijd nogal eens afgevraagd waarom er allerlei toevoegingen in producten zitten en wat dit toevoegt aan een product? In het boek van Amber Albarda word dit uitgelegd. en ben ik me bewust geworden dat het ook anders kan. Als ik zelf soep maakte met gebruik van een bouillontablet of een basis voor soep, hadden wij de rest van de avond dorst, wat een hoeveelheid zout en andere vreemde/kunstmatige toevoegingen zitten er in een bouillonblok. Nu heb ik in het week-end zelf soep gemaakt zonder gebruik te maken van de kunstmatige toevoeging, en wat schept mijn verbazing..... Heerlijk. Evenals de Rustieke blauwe bessen cake uit het hierboven genoemde boek met allemaal natuurlijke ingrediënten . Eerst moest ik wel aan de smaak wennen, maar daarna was hij echt heerlijk. Ik heb me voorgenomen om wat meer op de voeding proberen te letten en dus wat minder kunstmatige toevoegingen naar binnen zien te krijgen.

2 opmerkingen:

Rian zei

Houd je ook van cupcakes? Dan moet je ook het cupcake boek van Rudolph van Veen eens opzoeken. Hij maakt cupcakes zonder gebruik te maken van die felgekleurde marsepein en andere chemische toevoegingen.

Sunnysandra zei

Goed bezig Jolanda, ik ben wel jaloers hoor op zo'n buurman. Ik zag laatst rabarber, maar hartstikke prijzig. Ik wil nog steeds eens graag een rabarber crumble taart maken. Wel met de juiste ingrediënten natuurlijk :-). Vind het echt leuk dat je zo goed bezig bent. Trouwens bij de gezondheidswinkel haal ik vega bouillon poeder en daar hebben wij ook geen last van dorst na de soep.