maandag 25 juli 2022

Vakantie

Het is ons gelukt om heerlijk op vakantie te gaan. We hebben vakantie gevierd zoals wij dat altijd doen met links en rechts was aanpassingen. Aanpassingen in de zin van op tijd eten en 's middags rust of in sommige gevallen de hele dag rust als we een aantal dagen achter elkaar iets te veel hadden gedaan.

De eerste week hadden we een appartement in Bruck am Grossglockner. Uiteraard hebben we de Grossglockner bezocht. Deze gletsjer hebben we 20 jaar geleden ook bezocht met heel veel sneeuw. Deze vakantie was zag het er totaal anders uit. Waar je dus 20 jaar geleden met de gletsjer bahn op de gletsjer kwam, kwam je nu in het gletsjermeer terecht. Ik vond het triest om te zien hoever de gletsjer is terug getrokken. Vanuit Bruck konden we ook makkelijk naar de Kitzsteinhorn met diverse gondels omhoog naar 3029 meter. We hadden een mooie dag met ver uitzicht. Maar ook deze gletsjer liet zien wat de klimaat verandering te weeg brengt.

De 2de week hadden we een appartement in Klais in Duitsland. Een klein dorpje naast Garmisch Partenkirchen. Vanuit hier hebben we o.a. de Zugspitzbahn gedaan en in hebben in het koude gletsjer water van de Isar gelopen wat opzich een heerlijk gevoel gaf. Ook hebben we de stad München bezocht.



1 opmerking:

Hetty Janssen zei

Fijn dat jullie zo'n goede vakantie hadden. Een pareltje om te onthouden.